1
Der er fundet mere end 800 stoffer i kaffe, og de fleste er der IKKE undersøgt toxicitet for (det er et kæmpe arbejde for bare et stof). Mange af de stoffer, man har fundet i kaffe, har strukturer, der minder om giftige stoffers. Så der er nok en del af dem, som er kræftfremkaldende (men til stede i lav koncentration).
2
Christel Schaldemose, MEP (S) og Benny Engelbrecht, MF (S) har netop skrevet en bog ved navn “Foodfight.eu”, og udgivet den på Ole Sohns forlag. Her står:
“Hvis der er en potentiel risiko ved at benytte et stof, skal det forbydes, indtil videnskaben klart kan dokumentere, at der ikke er en risiko” (Foodfight.eu, s. 243)
3
Velkommen til hovedpine og morgenvrisseri. Farvel til venindernes latte i solen. Socialdemokraterne vil forbyde kaffe.
KILDER:
KAFFE: http://www.coffeeresearch.org/science/aromamain.htm
En vigtig linie er: “60 aromatic benzenoid compounds, including 16
phenols; 300 heterocyclic compounds,” Aromatiske og heterocycliske
stoffer er ofte kræftfremkaldende.
FORBUD: Benny Engelbrecht og Christel Schaldemose: Foodfight.eu,
Forlaget Sohn 2011