Big Five Test                    Indadvendt.dk

Gratis Fem-faktor model test. (Også kaldet "Big Five" test). Denne professionelt udarbejdede og gratis online test vil give dig din personlighedsprofil på Fem-faktor-modellens fem dimensioner. Fem-faktor-modellen anvendes hyppigt i erhvervslivet, hvor man tester de fem personligheds-dimensioner med det såkaldte NEO-PI-R instrument. Fem-faktor-modellen (Big Five) anses hyppigt for at være den eneste egentligt videnskabelige personlighedstest, da dens validitet og pålidelighed er markant højere, end eksempelvis de mere populære Jung-type tests, der i erhvervslivet sælges under titler som JTI Test og MBTI test.

Question
Helt uenig

Indadvendt.dks gratis danske Big Five personlighedstest er ikke ekvivalent med NEO-PI-R instrumentet, eller IPIP-NEO instrumentet. NEO-PI-R instrumentet er ejet af det amerikanske firma Psychological Assessment Resources og er omfattet af copyright. IPIP-NEO instrumentet er udarbejdet af Lewis R. Goldberg, Ph.D. og professor i psykologi, men er ikke omfattet af copyright. Denne gratis danske Fem-faktor-model-test er ejet af Indadvendt.dk.

Ud over gratis at give dig dit resultat på Big Five-testen giver vores test dig og mulighed for at sammenligne dine personlighedstræk med udvalgte amerikanske præsidenters. Disse amerikanske præsidenters træk er udregnet af Steven J. Rubenzer and Thomas R. Faschingbauer som begge er Ph.D.'er i psykologi, og som har støttet sig til det officielt NEO-PI-R instrument og uafhængige eksperter for at vurdere præsidenternes personlighed.

Selvom de alle er designet til at måle personlighedstræk på Big Five-modellen, så bør vores gratis Big Five-test på dansk ikke forveksles med NEO-PI-R instrumentet, som er skabt af Paul T. Costa, Jr. and Robert R. McCrae, eller med IPIP-NEO instrumentet, der som nævnt er skabt af Lewis R. Goldberg.

Resultaterne af denne test udstedes til brugeren "som de er," gratis, og uden garantier eller af nogen art. Indadvendt.dks Big Five-test leveres til uddannelsesformål og er ikke en konsulentydelse eller deslige. Ved at anvende testen indvilliger du i disse betingelser.